523- خیارشور مصنوعی

در محل کار (دبی)، بطری خیارشور (تولید ایران) روی میز را نگاه می‌کنم که رویش نوشته: صددرصد طبیعی. می‌گویم: «مگر خیار، آب یا نمک مصنوعی هم داریم که این بابا نوشته صددرصد طبیعی و پاستوریزه؟»

همکارم که در دلش یک‌دفعه بازشده می‌گوید که اتفاقا مدت‌ها در کارگاه‌ها و کارخانه‌های مختلف غذایی استان فلان بوده و از چیزهایی که به چشم خودش دیده صحبت می‌کند:

«از این که یک بشکه اسیدسیتریک را در یک تانکر بزرگ‌تر آب می‌ریخته‌اند و به اسم سرکه به بازار می‌فرستاده‌اند، از این که چند عدد سیب قاچ می‌کرده‌اند و توی تانکر می‌انداخته‌اند و به اسم سرکه‌ی سیب  می‌فروخته‌اند و با انداختن یک عدد چغندر یا شغلم ... مشکل تغییر رنگ را حل می‌کرده‌اند، از این که آب‌لیمو با چه وضعی درست می‌شده، از این که محصولات تاریخ‌گذشته را از بازار جمع می‌کرده‌اند و خیلی محترمانه برچسب را می‌کنده‌اند و تاریخ جدیدی می‌زده‌اند، ...»

«آن دیگری می‌گوید که محل کارش در ایران نزدیک کارخانه تولید قند و شکر بوده و هروقت می‌خواهد قند و شکر بخورد یاد آنجا می‌افتد و حالش بد می‌شود ...»

من هم به این مساله فکر می‌کنم که تو اصلا با توضیحات روی بدنه‌ی ظرف خیارشور چه کار داشتی؟

  
نویسنده : علی ; ساعت ٩:۱۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٢٦