238- دیوکسین و ظروف پلاستیکی

 

در هفته گذشته چند نفر از دوستان نوشته زیر را با ایمیل برایم فرستاده‌اند که عینا آن را درج می‌کنم:

 

از ظروف پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکنید.

 

بطریهای آب پلاستیکی را در فریزر قرار ندهید.

 

از لفافه و پوشش پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکنید.

 

 

1- ماده شیمیایی Dioxin باعث بروز سرطان خصوصا سرطان سینه می‌شود.

2- دیوکسین یک سم بسیار قوی برای سلول‌های بدن است.

3- اخیرا تحقیقاتی توسط دکتر Edward Fujimoto مدیر برنامه‌ریزی سلامت بیمارستان Castle آمریکا راجع به دیوکسین و چگونگی عملکرد آن در بدن صورت گرفته که در نتیجه آن توصیه‌های ذیل ارائه شده است:

. بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می‌شود.

. نباید غذاهای خود را در ظروف پلاستیکی در مایکروویو گرم کنید، مخصوصا در مورد غذاهای حاوی روغن و چربی. ترکیب «چربی، حرارت بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا و نهایتا به درون سلول‌های ما می‌شود.

. به جای آن برای گرم‌کردن غذا استفاده از ظرف شیشه‌ای مثل پیرکس و چینی  توصیه می‌شود، در این حال شما همان نتیجه را از گرم‌کردن غذا، البته بدون دیوکسین می‌گیرید.

. غذاهای فوری (Fast Food) و سوپ‌ها باید از ظرف یکبار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند.

. کاغذ بد نیست، ولی نمی‌دانیم که مطمئن‌تر از ظروف شیشه‌ای و غیره باشد.

. وقتی که قبلا رستوران‌های غذای فوری (Fast Food) غذا را از ظروف یونولیت (Foam) به ظروف کاغذی جابجا کردند، مساله دیوکسین یکی از دلایل انجام این کار بود.

. لفاف‌های پلاستیکی فقط وقتی خطرناکند که با غذا برای پخت در مایکروویو استفاده شوند.

 

. فرآوری غذاها در حرارت خیلی بالا باعث حل شدن و آزادشدن دیوکسین از پلاستیک و تزریق آن به داخل غذا می‌شود.

. به عنوان جایگزین، پوشاندن غذا با یک لفاف کاغذی توصیه می‌شود.

 

این مقاله را برای هر کس که زندگیش برایتان اهمیت دارد بفرستید.

  
نویسنده : علی ; ساعت ٧:۱٥ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٦/۱/٢٩
تگ ها :